zondag 23 november 2014

Knuffels!





De voorbije  week hebben we samen lekker veel geknuffeld. Iedereen (of toch bijna iedereen …) had een knuffeltje mee van thuis. Samen hebben we alle knuffeltjes waargenomen. We vertelden welke knuffel het was, hoe hij heette, welke kleur de verschillende knuffels hadden, we sorteerden ze per soort, telden ze, en hebben ze ook gemeten. Adam had de grootste knuffel, Martin de allerkleinste. 




We rangschikten ze ook van klein naar groot en omgekeerd. En Basil had de grappigste knuffel mee: een protaapje! Als je aan zijn staartje trekt, laat hij een protje :-)!



Daarna hebben we onze eigen knuffel geschilderd op een groot blad. Juf was heel erg verrast door de mooie resultaten! Er zitten al echte kunstenaars in ons klasje! SUPERKNAP!
























Juf  vertelde weer een leuk verhaaltje over Lena. Zij moest naar haar bedje maar kon haar knuffeldoekje niet vinden en daardoor was ze heel verdrietig. Gelukkig vond Lena op het einde van het verhaal haar knuffeldoekje terug, zodat ze lekker kon gaan slapen!

Oh… wie kwam daar tevoorschijn? Clowntje Toverbel! Hij ‘toverde’ veel knuffels weg, en wij moesten dan raden welke knuffel weg was of welke knuffel erbij gekomen was. We vinden dat allemaal een reuzeleuk spelletje!

Juf nam van elke knuffel een foto en daarvan maakte ze allemaal puzzels voor op het magneetbord. Zo konden we de puzzel van onze eigen puzzel maken. Leuk! 






We hebben turnoefeningetjes gedaan samen met onze lieve knuffel. Over de knuffel stappen, erover springen, de knuffel hoog houden en laag, en ook knuffel op ons hoofd en rondstappen zonder hem vast te houden en zonder te laten vallen! Dat was best moeilijk!

Toen juf muziek opzette, werden we plots allemaal een slang, een hond, een poes, en dan een beer… We probeerden precies dezelfde bewegingen te maken als een dierenknuffel. Wat hadden we plezier, en wat een mooie muziek!

We speelden een spel op de computer, en probeerden te raden welke knuffel onder de bollen verstopt zat.





 En natuurlijk hebben we véél gedanst deze week. Het resultaat… dat kan je binnenkort bewonderen :-) !





































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten